Virtuális asszisztensekről


Kezdjük a lényeggel! :) 
Miért jó ez a szolgáltatás neked?


- Nem kell irodát fenntartanod

- Nem kell járulékot és szabadságot fizetned, mert egyéni vállalkozó vagyok

- Nem kell napi 8 órát kifizetned munkadíjként (csak az elvégzett munka után fizetsz, ami lehet havi 1-2 óra is csupán, ha nincs többre szükséged vagy esetenként egyszeri alkalom)

- Saját munkaeszközeimmel dolgozom

- Segítséget tudok nyújtani Amazon kereskedői fiókod hatékony működésében

- Segítséget tudok nyújtani olyan projektekben amikre az alkalmazottaidnak vagy neked nincs kapacitásotok ( Mikro- és kisvállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak, magánszemélyeknek )

- Segítséget tudok nyújtani a felhalmozódott papírmunkák felszámolásában, erről részletesen a szolgáltatások menüpont alatt olvashatsz"A virtuális asszisztens (általánosan rövidítve VA, gyakran virtuális irodai asszisztens) egy gyűjtőfogalom, amit azokra a magasan képzett szakemberekre használunk, akik virtuálisan, a távolból (otthonról, úgynevezett "home office"-ból), segítenek vállalkozásoknak, támogatják azok működését. A virtuális asszisztensek szakosodhatnak képzettségüknek, tapasztalatuknak, érdeklődési körüknek megfelelően. Hazánkban virtuális asszisztens néven futnak azok a vállalkozások, akik virtuális adminisztrációs asszisztencia szolgáltatásokat látnak el.
A virtuális asszisztens gyűjtőfogalom ennél többet is takar. Ide sorolhatjuk például a virtuális marketing asszisztenseket, a virtuális szövegíró (tartalomkészítő) asszisztenseket, a virtuális személyi asszisztenseket stb. Vagyis a virtuális asszisztens nem feltétlenül, s nem minden esetben egyenlő egy "virtuális titkárnővel".
A virtuális asszisztensek szabadúszó, egyéni vállalkozók, akik szerződéses kapcsolatban állnak ügyfeleikkel. A saját vállalkozásuk adózásáért saját maguk felelnek, vagyis az ügyfélnek nincs gondja a munkabérre, járulékokra, munkaviszonnyal kapcsolatosan jelentkező egyéb teendőkre. A virtuális asszisztens egyszerre több ügyfelet is kiszolgálhat, feladatait elláthatja havibérben, órabérben, projekt alapú díjazással, stb. Amilyen formában a szerződő felek megállapodnak.
Manapság egyre inkább az a tendencia, hogy a virtuális asszisztensek többsége a virtuális platformon tevékenykedő vállalkozásokat támogatja.


Segít számukra: 
- az értékesítési csatorna kiépítésében 
- rendbe tenni az elhatalmasodó irathalmazt
- rendszerezni az e-mailjeiket 
- elláthatja a cég ügyfélszolgálati feladatait akár telefonon, akár e-mailben
- kezelheti a közösségi média felületeit 
- webshopok és weboldalak tartalmi karbantartását végezhetik


A technika fejlődése, az újabbnál újabb applikációk megjelenése mind-mind kedvez a virtuális asszisztensek számára. Hisz ezek megkönnyítik a kommunikációt az ügyfeleikkel, átláthatóbbá, követhetőbbé teszi a munkameneteket, az elvégzett feladatokat. A kommunikáció legfőbb platformja az Internet: e-mailek, telefon-konferenciák és VoIP szolgáltatások (mint például Skype, Google Voice) segítségével zajlik a kommunikáció." 


WIKIPEDIA